Započinje rekonstrukcija pomoćnog igrališta u Žuknici

Započinje rekonstrukcija pomoćnog igrališta u Žuknici

Potpisom ugovora o izvođenju radova na rekonstrukciji pomoćnog igrališta na stadionu u Žuknici započela je realizacija još jednog značajnog projekta, vrijednog 7.4 milijuna kuna, što je najveće ulaganje u stadion u Žuknici u posljednjih dvadeset godina. Nogomet je sport s najdužom tradicijom u Kostreni pa će se i ovom kapitalnom investicijom na obilježiti stoljeće organiziranog igranja nogometa na ovom području.

Projektom rekonstrukcije i proširenja pomoćnog igrališta predviđeno je postavljanje nove umjetne trave uz ishođenje FIFA QUALITY PRO certifikata kao i povećanje dimenzija terena sa sadašnjih 99,10 x 61,60 m na dimenziju 106 x 72 m. Igralište će dobiti i novu rasvjetu, ogradu sa zaštitnom gumenom spužvom na svim stupovima oko igrališta, novu tribinu na istočnom dijelu te novu opremu (golove, klupu za rezervne igrače i suce, korner zastavice i dr.). Rekonstrukcijom je predviđena i izvedba potpornih zidova igrališta i oborinske odvodnje kao i prilaznog puta za interventna vozila na sjevernoj strani igrališta.

Iako je Općina za realizaciju projekta osigurala sredstva u ovogodišnjem proračunu, projekt rekonstrukcije i proširenja pomoćnog igrališta prijavila je i na natječaj Ministarstva turizma i sporta na čiju se odluku o sufinanciranju još čeka. Prijavom projekta Općina želi nastaviti s uspješnim povlačenjem bespovratnih sredstava za različite projekte kako bi se u njima umanjio udio proračunskih sredstava. Prijavom na natječaj Lokalne akcijske grupe (LAG) Vinodol pokušat će se dobiti sredstva i za rekonstrukciju drugog, malog pomoćnog igrališta na kojem bi se postavila nova umjetna trava, ograda i oprema. Pripremljen je i projekt poboljšanja energetske učinkovitosti zgrade nogometnog stadiona koji predviđa obnovu vanjske ovojnice (fasade),zamjenu kompletne stolarije, rekonstrukciju krovišta, ugradnju dizalice topline i solarne elektrane na krovu zgrade. Projekt je spreman i čeka otvaranje natječaja Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti.

Izvođač radova je zajednica ponuditelja koju čine GP KRK i Maxmar grupa, uslugu nadzora pružat će tvrtka Karloline – Kling iz koje dolazi i glavni projektant Matija Domijanić u suradnji s arhitektom Igorom Rožićem. Radovi započinju odmah, a predviđeno vrijeme trajanja radova je 180 kalendarskih dana.