Bolja Kostrena

Poštovani stanovnici Kostrene,

prošle su gotovo pune četiri godine od kada ste izabrali promjene i dali svoje povjerenje kandidatima nezavisne liste Bolja Kostrena i Draženu Vraniću kao načelniku. Cijelo to vrijeme nastojali smo opravdati iskazano nam povjerenje te kao nezavisna i nestranačka opcija prekinuti dugogodišnju stagnaciju općine nastalu prije svega zbog izrazito negativne polarizacije između svih političkih stranaka koje su ranije obnašali vlast u Kostreni. Mi smatramo da ideološkim podjelama u lokalnoj politici nije mjesto jer njen je smisao i svrha zadovoljiti potrebe zajednice i mještana bez obzira na ideološko i političko opredjeljenje.
Naš su cjelokupni mandat obilježila velika ulaganja u komunalnu infrastrukturu, a značajna proračunska sredstva izdvojena su i za predškolsko i školsko obrazovanje, zdravstvo, socijalu, sport te razne gospodarske i kulturne programe. Vjerujemo da smo takvim djelovanjem uspjeli vratiti povjerenje naših mještana u rad institucija i općinsku upravu.
Isto tako svjesni smo da neke od preuzetih zadataka nismo do kraja ostvarili, što zbog objektivnih okolnosti, što zbog činjenice da je za realizaciju važnih i kapitalnih projekata potrebno vrijeme. I upravo zato što imamo još puno planova i aktivnosti koje želimo realizirati, odlučili smo se ponovno kandidirati na lokalnim izborima 2021. godine na kojima se ponovno nadamo vašoj podršci.

Koga smo okupili oko nezavisne liste Bolja Kostrena?

Naša lista okuplja ljude oba spola, raznih profila i naobrazbe. To su ljudi koji nisu opterećeni duhovima prošlosti, koji su priznati u svojim zvanjima i koji su u dosadašnjem radu postigli uspjehe pa nisu ušli u političku borbu s motivom ostvarivanja privatnih interesa, već su koristili svoje znanje i iskustvo u interesu svih Kostrenjana.

Četiri godine iskusniji

U četiri godine vođenja općine i njenih razvojnih projekta stekli smo neprocjenjivo  iskustvo koje nam danas omogućava da možemo realno procijeniti općinske potrebe i sve mogućnosti njihovog ispunjenja, optimalni tijek aktivnosti pri razvoju i izvedbi projekata, adekvatne načine financiranja te vremenske okvire. U idućem mandatnom razdoblju 2021.-2025. stoga ljestvicu podižemo još više, planiramo još veći broj projekata, a za neke od njih se već prikuplja ili je prikupljena dokumentacija, neki su već i prijavljeni na europske i državne natječaje za financiranje, a realizacija nekih samo što nije započela. Sve to naš program za iduće mandatno razdoblje čini u potpunosti realnim i ostvarivim, što je upravo suprotno klasičnim predizbornim obećanjima.

Vjerujemo da ćete se svi složiti da je vrijeme za još Bolju Kostrenu!