Započinje izgradnja društveno-vatrogasnog doma u Pavekima

Započinje izgradnja društveno-vatrogasnog doma u Pavekima

Danas je u Kostreni potpisan ugovor za izvođenje radova na izgradnji društveno-vatrogasnog doma u Pavekima, vrijedan 12,5 milijuna kuna. Početak radova planiran je za kraj svibnja s rokom izgradnje od 12 mjeseci.

Investitor projekta je Općina Kostrena, a izvođač radova Zanatska zadruga Gradin iz Rijeke koja je tijekom 34 godine rada izgradila čitav niz ovakvih i sličnih objekata pa uz zahvalu Općini Kostrena na ukazanom povjerenju ističu kako će im dosadašnja iskustva pomoći da projekt završe u skladu s dinamičkim planom.

Društveno-vatrogasni dom bit će smješten na parceli od preko 2.500 četvornih metara i izveden kao zgrada na dvije etaže s oko 450 m2 prostora po etaži i vatrogasnim tornjem. Osnovna namjena građevine je vatrogasni dom i u njoj će biti smješteno Dobrovoljno vatrogasno društvo Kostrena, a dio prostora bit će namijenjen i drugim funkcijama, poput prostora za održavanje javnih događaja i djelovanje udruga te dva dodatna uredska prostora.

Osobito zadovoljstvo početkom realizacije projekta izrazio je predsjednik DVD Kostrena Zlatan Marunić  i zahvalio Općini Kostrena što će se napokon realizirati njihova dugogodišnja želja i potreba za adekvatnim prostorom u kojem će djelovati DVD.

„Sretan sam što smo uspjeli pokrenuti i napokon realizirati ovaj za Kostrenu velik i važan projekt kojim će se riješiti dugogodišnji problem prostora za djelovanje našeg DVD Kostrena. Uz to ćemo u najvećem kostrenskom naselju Paveki dobiti i vrijedan društveni prostor.“, rekao je načelnik Kostrene Dražen Vranić.

Dom je lociran u najvećem kostrenskom naselju i dobro prometno povezan sa svim dijelovima Kostrene. U okviru pripremnih radova za gradnju prošle godine završena je nova pristupna cesta kako bi se osigurao izravan pristup  građevini.