POSTAVLJANJE BANKOMATA

POSTAVLJANJE BANKOMATA

Razgovarali smo s predstavnicima banaka, no nije bilo interesa za otvaranje poslovnice neke od banaka u Kostreni, pogotovo jer se sve više njihovo poslovanje provodi online. No uspjeli smo dogovoriti postavu bankomata PBZ-a pored pekare u Šodićima.

LUČICA PODURINJ

LUČICA PODURINJ

Uređenjem platoa i odvodnje oborinskih voda svim je korisnicima lučice Podurinj i obližnjih plaža omogućen kvalitetniji pristup i organiziraniji parking.

OSTALA IZGRADNJA KANALIZACIJE I VODOVODNE MREŽE

OSTALA IZGRADNJA KANALIZACIJE I VODOVODNE MREŽE

Nakon što je prethodna općinska uprava izašla iz EU projekta vezanog za izgradnju kanalizacijskog sustava i uređaja za pročišćavanje i tako blokirala mogućnost bilo kakvog daljnjeg razvoja kanalizacijske mreže u Kostreni, vratili smo Općinu Kostrena u taj EU u projekt iz kojeg će se sufinancirati daljnja izgradnja kanalizacijskog sustava u Kostreni. Izrađen je projekt i sva pripadajuća građevinska dokumentacija za izradu kanalizacijskog i vodovodnogPročitajte više

IZGRADNJA KANALIZACIJSKOG OGRANKA U GLAVANIMA

IZGRADNJA KANALIZACIJSKOG OGRANKA U GLAVANIMA

Na području naselja Glavani izgrađen je novi krak kanalizacijske mreže u sklopu kojega su izvedeni novi priključci na kanalizaciju te su izgrađeni novi i rekonstruirani postojeći vodovodni priključci. Tim je radovima izvedena i priprema za nastavak gradnje sanitarne kanalizacije u Glavanima, a ukupna vrijednosti projekta iznosi 2 milijuna kuna.

PARKIRALIŠTE SVEŽANJ

PARKIRALIŠTE SVEŽANJ

Parkiralište Svežanj raspolaže s 56 parkirnih mjesta i prostire se na 2.000 m2. Realizacijom ovog projekta osigurali smo dodatna parkirana mjesta uz obalnu šetnicu i tako mještanima i posjetiteljima Kostrene pružili lakši pristup plažama i šetnici.

SANACIJA CESTE ROTOR URINJ – SV. BARBARA

SANACIJA CESTE ROTOR URINJ – SV. BARBARA

Sanira se dio ceste koja ide od rotora Urinj prema Sv. Barbari. U prvoj fazi izvedeni su radovi uređenja kolnika u ukupnoj dužini od otprilike 250 m, dok će se sljedeća faza radova izvršiti tijekom svibnja ove godine.

SANACIJA CESTE OD RASKRIŽJA U ŽUKNICI DO IZA DJEČJEG VRTIĆA

SANACIJA CESTE OD RASKRIŽJA U ŽUKNICI DO IZA DJEČJEG VRTIĆA

Dio prometnice kojom svakoga dana prolaze brojni vozači prevozeći djecu prema školi i vrtiću sanirana je od raskrižja u Žuknici do iza Dječjeg vrtića „Zlatna ribica“. Prometni trak koji je zbog prekopa bio ulegnut i nesiguran za vožnju, presvučen je novim slojem asfalta čime je dodatno povećana sigurnost svih sudionika u prometu.

CESTA SVETA LUCIJA – PLEŠIĆI

CESTA SVETA LUCIJA – PLEŠIĆI

Izgradnja vodoopskrbnog ogranka od crkve Sv. Lucije do raskrižja s ulicom Iva Šodića u dužini od 350 metara, donijela je nove vodovodne priključke postojećim kućama kao i novi završni sloj asfalta do proširenog dijela ceste u Plešićima. Ukupna vrijednost ulaganja iznosi 850 tisuća kuna.

PROŠIRENJE CESTE U PLEŠIĆIMA

PROŠIRENJE CESTE U PLEŠIĆIMA

Prošili smo cestu u Plešićima i tako riješili usko prometno grlo te osigurali sigurnije i efikasnije prometovanje na potezu od Plešića prema Rožmanićima.

WiFi4EU

WiFi4EU

Još jednim uspješnim sudjelovanjem na natječaju za bespovratna EU sredstva (na kojeg se prijavilo više od 10 tisuća gradova i općina iz EU), osigurana su sredstva za instaliranje besplatnog interneta na svojim javnim prostorima.  Obzirom da je Kostrena na svome području već imala nekoliko pristupnih točaka besplatnog javnog interneta, sredstva su upotrijebljena za nadogradnju i proširenje postojeće mreže.