Osvrt na mandatno razdoblje 2017.-2021.

Osvrt na mandatno razdoblje 2017.-2021.

Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Općine Kostrena jednoglasno sam izabran za njegovog predsjednika, što mi je predstavljalo veliku čast, ali i izazov i odgovornost.

Vjerujem da sam svojim radom opravdao ukazano mi povjerenje obzirom da je Općinsko vijeće cijeli protekli mandat odgovorno i proaktivno radilo na svakoj od 41 održanih sjednica, stvarajući pretpostavke za realizaciju različitih općinskih projekata. Ne čudi stoga da su naš cjelokupni mandat obilježila velika ulaganja u komunalnu infrastrukturu, a značajna proračunska sredstva izdvojena su i za predškolsko i školsko obrazovanje, zdravstvo, socijalu, sport te razne gospodarske i kulturne programe.

Isto tako, vjerujem da smo svojim radom i ponašanjem uspjeli vratili povjerenje naših mještana u rad institucija i općinsku upravu jer mi smo tu radi njih. Osobni stavovi i visoka moralna načela uvijek su mi bili ispred političkih ambicija jer politika se na lokalnoj razini provodi kroz komunalnu djelatnost, zdravstvenu i socijalnu skrb, predškolsko i školsko obrazovanje, brigu o starijima, brigu o mladima, kroz sportske aktivnosti, društveni i kulturni život. Ideološkim podjelama u lokalnoj politici nije mjesto, njen je smisao i svrha zadovoljiti potrebe zajednice i mještana bez obzira na ideološko i političko opredjeljenje.

Politička različitost općinskih vijećnika sastavni je dio rada Općinskog vijeća, bitan je korektiv u procesu donošenja odluka pa sam se trudio ne dozvoliti da razmimoilaženja u političkim stavovima ikad poprime osobnu razinu jer time se ne pridonosi niti politici, niti napretku sredine čije interese zastupamo.

I na kraju, drage Kostrenke i Kostrenjani, zahvaljujem vam na ukazanom povjerenju! Vjerujem da ste prepoznali smjer i ciljeve Bolje Kostrene i da ćete isto učiniti i na skorašnjim izborima!

Dražen Soldan