Dražen Vranić najavio kandidaturu

Dražen Vranić najavio kandidaturu

Dražen Vranić i nezavisna kandidacijska lista Bolja Kostrena kreću u utrku za novi mandat na čelu Općine Kostrena 

Prošle su gotovo pune četiri godine od kada su mještani Kostrene dali svoje povjerenje kandidatima nezavisne liste Bolja Kostrena te meni kao načelniku, ujedno i nositelju liste. Cijelo to vrijeme nastojali smo opravdati iskazano nam povjerenje, a vjerujem da smo u tome u najvećoj mjeri i uspjeli.

Isto tako znam da neke od preuzetih zadataka nismo do kraja ostvarili, što zbog objektivnih okolnosti, što zbog činjenice da za realizaciju važnih i kapitalnih projekata treba vrijeme. I upravo zato što imamo još puno planova i aktivnosti koje želimo realizirati, ovime danas ističem kandidaturu za mjesto načelnika Općine Kostrena u narednom razdoblju od četiri godine.

Naša lista, koju i ovaj put predvodim, nastavlja svoj rad i dalje, prvenstveno jer smatramo kako je smisao općine i općinske uprave biti servis svim svojim stanovnicima, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju, jesu li starosjedioci ili novopridošli stanovnici. Svi mi, svi stanovnici naše Kostrene, imamo isti cilj – još bolji uvjeti života – još bolja Kostrena!

U protekle četiri godine pokazali smo da se općina može voditi odgovorno, transparentno i promišljeno, jednako za sve i u funkciji svih mještana Kostrene. Otvoreno smo nastupali i prema svim drugim političkim akterima koji djeluju u našoj Općini i uvijek davali prednost boljoj ideji. Svima smo ponudili suradnju sa željom za zajedničkom realizacijom projekata koji su od interesa svih Kostrenjana. Nažalost, neki od političkih aktera nisu bili spremni funkcionirati na taj način, no mi i nadalje ističemo kako ćemo tim putem nastaviti i dalje, otvoreni prema svima, bez nepotrebnog politiziranja i ideoloških opterećenja.

Do sada smo se profesionalno i proaktivno odnosili prema javnim interesima, pripremali smo i realizirali različite projekte u interesu našeg mjesta, a da to znamo dobro činiti najbolje pokazuju rezultati ostvareni u proteklom razdoblju. Njih je zaista mnogo i odnose se na sve segmente djelovanja općine, a ovo su neki od najvažnijih.

Izvršena je kompletna, energetski učinkovita obnova zgrade Dječjeg vrtića, izgrađeno je reciklažno dvorište kako bi se na učinkovitiji i ekološki način zbrinjavao otpad, prošireno je groblje u Sv. Luciji, izgrađena je nova cesta u Pavekima kao preduvjet za izgradnju društveno-vatrogasnog doma. Izgrađena su nova dječja igrališta, stara rasvjeta zamijenjena je novom LED rasvjetom, pripremljena je dokumentacija za realizaciju budućih projekata. Unatoč visokom indeksu razvijenosti vrlo smo uspješno sudjelovali u brojnim natječajima za dobivanje EU sredstva, tako da smo u proteklom razdoblju iz tih izvora dobili ukupan iznos od 10 milijuna kuna.

No, voditi općinu ne znači samo graditi infrastrukturu, voditi općinu znači i voditi brigu o javnim potrebama u obrazovanju, kulturi, sportu, zdravstvenoj i socijalnoj skrbi. I u tim segmentima pokazali smo odgovorno i proaktivno upravljanje s javnim sredstvima. Našim mladim sumještanima omogućili smo nove stipendije – stipendije učenika i studenata za deficitarna zanimanja, kao i za one slabijeg imovinskog stanja. Smanjili smo cijenu vrtića, svim umirovljenicima smo povećali iznos za božićnicu, a korisnicima socijalnog programa omogućili lakše ostvarivanje svoga prava. Poduzetnici pak mogu koristiti 11 mjera predviđenih Programom za poticanje poduzetništva te mjere pomoći za sve poduzetnike čije je poslovanje pogođeno epidemiološkom krizom.

Vjerujem da su brojne aktivnosti i promjene ostvarene u proteklom razdoblju dovoljan razlog mještanima Kostrene da i ovaj put na lokalnim izborima svoje povjerenje ukažu našoj nezavisnoj listi i meni kao načelniku.

Program za naredno razdoblje koji obuhvaća sve segmente funkcioniranja naše zajednice uskoro će u cijelosti biti predstavljen javnosti, a glavna ideja vodilja i dalje će ostati otvorenost prema mještanima, prema svima koji žele napredak Kostrene, spremnost na suradnju i realizaciju ideja i projekata.

Među raznim projektima u našem programu su obuhvaćene kapitalne investicije kao izgradnja društveno-vatrogasnog doma u Pavekima, proširenje i rekonstrukcija pomoćnog igrališta stadiona u Žuknici, izgradnja kanalizacijske i vodovodne mreže u Doričićima, izgradnja stanova prema POS-ovom programu, a pripremili smo i Program potpora za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih na području općine Kostrena. Planiramo i  brojne druge aktivnosti iz domene obrazovanja, kulture, sporta, socijalne i zdravstvene skrbi. Također, realizirat ćemo i dugoočekivani projekt „Kuća kostrenskih pomoraca“ kao interpretacijski centar na prostoru stare škole u Sv. Barbari, financiran sredstvima iz europskih fondova, a koji će  prikazati bogatu pomorsku tradiciju Kostrene.

Za kraj, želim istaknuti kako dosadašnje uspjehe ne bi bilo moguće ostvariti bez kvalitetnih suradnika, dobrog i stručnog tima ljudi pa se stoga ovim putem još jednom želim zahvaliti svim članovima Bolje Kostrene, mojim suradnicima, svim djelatnicima općinske uprave koji su aktivno sudjelovali u provedbi brojnih aktivnosti.

Mještane Kostrene pozivam da izađu na izbore te svojim glasom podrže nezavisnu kandidacijsku listu birača Dražen Vranić i mene kao načelnika, i tako održe kontinuitet razvoja Kostrene. Jer mi znamo kako Kostrenu učiniti još boljom!